Skeptikernytt

Det har vært noen skeptiske dager i det siste – og siden jeg i dag har hatt litt tid til å lese meg opp  har behovet for å skrive noe om det plutselig dukket opp.

Du eller kansje noen du kjenner var på Alternativmessen i Lillestrøm forrige helg? Lørdagsrevyen tok med seg Pernille Nylehn (innslag), noe som gjorde at man fikk en motvekt til alt vissvasset. Pernille er ikke bare en dyktig analytiker, hun kan skrive om det også. Jeg humret over kommentarene.

En av mine nye favorittbloggere, Gunnar Tjomlid, har klart å erte på seg Trine Grung. Grung som angivelig skal være en mediakjendis har i allefall klart det kunststykke å ignorere fakta og heller hylle pseudovetenskap ved å la en fullstendig ufaglært komme med “gode” råd på bloggen sin. Tjomlid har tatt vitenskapen i egne hender og plukket frahverandre det våset. Det syntes ikke Grung var noe gøy og syntes det hele minner om mobbing. Så for å prøve å gi Tjomlid (og alle som er enige med han, noe en hver tosk med kritisk sans er) der det svir mest prøver hun å få det å virke som mobbing. Derfor har hun latt en gjesteblogger fortelle litt om hva mobbing er. Den tenker jeg sitter.

Trine Grung har føler seg vistnok mobbet av Pernille Nylehn fordi hun var på alternativmessen. Folk som er skeptikere burde jo ikke være der bør en vite.

Og en ny norsk skeptisk podcast! Saltklypa heter den. Da er vi oppe i minst to norske skeptiske podkaster. Den andre er Uillustrert Vitenskap.

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *