Piller meg her og der

Norsk spam fra NaturaMed Pharmas AS

I dag mottok jeg norsk spam. Ikke i den formen som er mest vanlig (nemlig epost) – men som adressertreklame som jeg naturligvis har reservert meg i mot.  I følge Brønnøysundregistrene reserverte jeg meg først 20.01.2002 – Så det er helt klart at NaturaMed Pharma AS ikke har klart å vaske listene sine godt. Dette forholdet er anmeldt og det er ikke dette jeg skal skrive om her. Det jeg skal skrive om er hva NaturaMed Pharma AS reklamerer for.

Brevet er signert av en Knut-Erik Karlsen som skal være Prosjektansvarlig i NaturaMed. Samtidig er han gründer og styremedlem i firmaet  – Dagens Næringsliv kan fortelle at Knut-Erik Karlsen og hans kone Kari-Anne Karlsen er blandt Drammens rikeste. DN sier videre : “Over 200 stykker har de siste par årene henvendt seg til Forbrukerrådet og fortalt at de har fått krav om å betale produkter de aldri har bestilt.” Ikke noe som bidrar til troverdighet.

Produktet de selger er noe som de kaller «VigroVital» og i følge reklamen inneholder den “Dokumenterte ingredienser”. Artig valg av ord. Det skulle bare mangle at de viste hva de krøllet sammen til en pille. Men så er nå heldigvis slik at det er forsjell på dokumenterte ingredienser og dokumentert effekt. Videre står det at det “pågår fortsatt intens forskning på å finne flere bruksområder for produktet” – Som på godt norsk betyr «Vi håper inderlig at denne pillen er godt for noe». Det gjør vondt i tester-hjertet mitt når jeg leser sånt vrøvl.

VigroVital skal inneholde 18 ingredienser, men de har bare listet opp femten. Fem har dem de utmerket: Rosenrot, Schisandra, Panax Ginseng og Glutamin Peptid.  Angivelig skal disse gi meg 1) Økt energi og livskraft (enn hva det måtte være) 2) Økt virilitet og livslyst 3) Økt utholdenhet og styrke.
Det burde sette en stopper for Elixia og Sats. En pille fikser det. Produktet har nå vært i salg en stund og det later ikke til at noen i treningsbransjen skylder på en pille som noen fra Drammen har kokt ihop.

Videre står det «Med et kosttilskudd spesielt utviklet for menn kan du beholde den styrke, kraft og vitalitet som gjør menn menn.» – Selv har jeg litt trøbbel med å kalle en mann en mann om han snakker om vitalitet. Og vanligvis pleier det å vise frem tissen sin å overbevise den største skeptiker.

Men la oss ta en liten titt på inneholdet i VigroVital.
Rosenrot
Tidsskrift for Den norske legeforening har en artikkel om rosenrot  – Der står mye men kort sagt så finnes det ingen dokumentert effekt og de studiene som har vært gjort er dårlig eller mangelfulle.  Det finnes heller ingen dokumentasjon om negative effekter. Tidsskriftet sier det bedre enn jeg når de skriver: «Mangelen på beskrivelse av uønskede effekter, eller fravær av slik dokumentasjon, er et fenomen som gjelder naturmidler generelt. Dette skyldes i stor grad de mindre rigide kravene til dokumentasjon av denne typen produkter enn til legemidler, noe som medfører at naturmiddelstudier i hovedsak legger vekt på å underbygge påstander om positive effekter.»

Schisandra er også en liten morsom sak. Mest fordi jeg finner så lite om den, og det jeg finner er stort sett folk som prøver å selge stoffet sammen med pompøse lovnadder om «sterkt lystøkende, gir de fleste kvinner sterkere orgasme og ofte gjentatte orgasmer under samleie» – Noe for menn altså. Også motvirker det stress. Kansje.

Ginseng er det skrevet så mye om allerede så det lar jeg være.

Glutamin Peptid er en artig skrue. Mest fordi det er den jeg antar er det som skal gi deg mer styrke. Og det faktum at det ikke gir deg noe stryke, fordi om noe skal gi deg styrke så må du trene. En(?) VigroVital inneholder oppimot 500 mg og i følge treningsforum.no skal  man skal tylle i seg 5-25g pr dag *hvis* du går på diet.  Det er ganske mange piller om dagen det!

Uredelig dokumentasjon, uredelig innehold, og uredelig annonsering. Ville du kjøpt en bil av den mannen?

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

4 Responses to Piller meg her og der

  1. Pingback: Tweets that mention Trine & Christer online » Piller meg her og der -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *