Pappaperm og cupcakes

Det har kommet et nytt barn siden sist. Og nytt barn betyr ny pappaperm. Og ny pappaperm betyr ny runde med cupcakes. Evt, en runde med cupcakes siden far i huset ikke laget cupcakes sist. Fra ei vennine har jeg fått følgende oppskrift på det som skal være verdens beste cupcakes og jeg har ingen grunn til å tvile på den påstanden:

Espresso og sjokoladecupcakes:

Sett ovnen på 175 grader.

Smelt 75 gr. margarin, tilsett 1/2 ts. vaniljeekstrakt (vaniljeessens eller pulver går også bra) og la dette avkjøles mens du fortsetter med neste trinn.
Visp lett sammen ett egg med 1,5 dl. kulturmelk.
I en egen bolle blander du sammen alt det tørre, 3 dl. hvetemel, 1 dl. kakao, 1 ts. natron, 1 ts. bakepulver og 2,5 dl. sukker.
Ha 1 dl. espresso (jeg bruker vanlig kaffe) i smøret.
Ha alt det flytende i det tørre og mix til en jevn røre som fordeles på 12-14 muffinsformer (litt over halvfulle.)
Stekes på nederste rille i 17-20 minutter.

Sjokoladefrosting:
100 gr. med 70% kokesjokolade smeltes og avkjøles litt.
Pisk 150 gr. temperert margarin lyst og luftig.
Ha i 2 dl. melis, 1/2 dl. kakao og 1 ts. vaniljeekstrakt i smøret og pisk godt sammen. Tilsett sjokoladen til slutt og pisk dette opp til en jevn og fin krem. Blir den for tynn, tilsett med melis.
Ha kremen i sprøytepose og dekorer muffinsen når den er helt avkjølt. ;);)

 

Posted in Diverse | Leave a comment

Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit?

Denne artikkelen er skrevet av Espen Løkkevig og opprinnelig publisert i en annen blogg. Jeg republiserer den her som en reaksjon på at Sjokoservice Norge truet bloggens eier til å fjerne teksten fra sin blogg. Les bakgrunnshistorien her.

Posted in Diverse | Leave a comment

30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai distributør

Denne artikkelen er ikke skrevet av meg, men republisert som en reaksjon på at Sjokoservice Norge truet artikkelforfatteren til å fjerne teksten fra sin blogg. Les bakgrunnshistorien her.

Continue reading

Posted in Diverse | Leave a comment