Fødselsgave

Vi har noen venner som både har fått (gratulerer!) og venter baby framover, og det vekker jo unektelig noen minner fra når vi ventet på Carmen og den første tiden med henne.
En av de tingene som alle disse babyforumene flommet over av, var fødselsgaver – fra nybakt pappa til nybakt mamma. Jeg fikk ingen slik en, vi fikk jo sammen den beste gaven vi kunne få, men jeg tenkte ikke skrive om meg. Det er selvfølgelig alltid koselig å få gaver fra sin mann, men i det øyeblikket var det noe helt annet som betydde aller mest: vår nyfødte datter :)
Nå som jeg er på jobb og Christer hjemme en periode, har jeg en gaveide. Kroppen har unektelig forandret seg en smule etter jeg fikk barn, og til tross for ønsketenkning om at alle kg skulle forsvinne på magisk vis, sitter det noen igjen. Jeg har også gått opp i skostørrelse (ja, det skjer visst med noen!) så nesten alle mine sko er for små.. Kombinert med en god stund i permisjon, der eget utseende ikke akkurat har vært førsteprioritet, tenker jeg: Den beste gaven en mann kan gi sin kjære etter at hun har født hans barn, må være litt mulighet til å pleie seg selv. Dvs penger OG selvfølgelig “barnefri” til å gjøre det. Spandere en tur til frisøren, legg av litt penger en stund på forhånd så du kan gi henne muligheten til å oppdatere garderoben når arbeidslivet igjen kaller.. Ikke dagen etter fødselen, ikke nødvendigvis måneden etter eller tre måneder etter heller, men når hun er klar for det.

Trine- som igjen har dratt kortet i klesbutikken. Og liker det. He he.

This entry was posted in Foreldrerollen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *