Hjortegryte

I går var jeg på kanefart og hadde med middag, som ble varmet opp og spist i lavvo rundt bålet. Herlig. Og det jeg hadde laget var hjortegryte. Her er et forsøk på å skrive ned oppskriften (jeg har jo tre pakker til med hjortekjøttdeig :) )
Alle mål er cirkamål og man kan ta både mer og mindre, for jeg laget egentlig på slump :)

– 250 g sjalottløk kuttes i to-fire avhengig av størrelsen, og freses i jerngryta sammen med en god mengde med sopp. Kantarell er kanskje det beste, men champignon går bra, og det gjør sikkert flere andre sopptyper også. Jeg freste i rapsolje, men kunne nok brukt smør også.
– 0,5 liter kjøttkraft, jeg laget av buljong, gjøres klar
– Ta ut løk og sopp av gryta, og hiv oppi hjortekjøttdeigen (jeg vil nok tippe denne var 800 gram, men har ikke veid). Brun kjøttdeigen med litt salt og pepper.
– Når kjøttdeigen er brunet, ha i kjøttkraften/buljongen, og en god dæsj rødvin. 2,5 dl tipper jeg det ble. La dette putre en stund.
– Ha i 4-6 knuste enebær
– 1/3 beger med seterrømme
– 1,5 dl kremfløte
– løken og soppen
– Noen gulerøtter i skiver
– Evt. andre grønnsaker etter smak
– La putre en ti minutters tid

Legg til en porsjon god hjemmelaget potetstappe (poteter, smør, kremfløte, salt, pepper, evt litt muskat og et egg dersom du ikke som jeg, skal varme det opp igjen på stormkjøkken)
Et voilà, et deilig hjortemåltid!

This entry was posted in Kokkelering. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *