Det har kommet et nytt barn siden sist. Og nytt barn betyr ny pappaperm. Og ny pappaperm betyr ny runde med cupcakes. Evt, en runde med cupcakes siden far i huset ikke laget cupcakes sist. Fra ei vennine har jeg fått følgende oppskrift på det som skal være verdens beste cupcakes og jeg har ingen grunn til å tvile på den påstanden:
Espresso og sjokoladecupcakes:
Sett ovnen på 175 grader.
Smelt 75 gr. margarin, tilsett 1/2 ts. vaniljeekstrakt (vaniljeessens eller pulver går også bra) og la dette avkjøles mens du fortsetter med neste trinn.
Visp lett sammen ett egg med 1,5 dl. kulturmelk.
I en egen bolle blander du sammen alt det tørre, 3 dl. hvetemel, 1 dl. kakao, 1 ts. natron, 1 ts. bakepulver og 2,5 dl. sukker.
Ha 1 dl. espresso (jeg bruker vanlig kaffe) i smøret.
Ha alt det flytende i det tørre og mix til en jevn røre som fordeles på 12-14 muffinsformer (litt over halvfulle.)
Stekes på nederste rille i 17-20 minutter.
Sjokoladefrosting:
100 gr. med 70% kokesjokolade smeltes og avkjøles litt.
Pisk 150 gr. temperert margarin lyst og luftig.
Ha i 2 dl. melis, 1/2 dl. kakao og 1 ts. vaniljeekstrakt i smøret og pisk godt sammen. Tilsett sjokoladen til slutt og pisk dette opp til en jevn og fin krem. Blir den for tynn, tilsett med melis.
Ha kremen i sprøytepose og dekorer muffinsen når den er helt avkjølt. ;)